Categories
News

Predsjednik ZTKZŽ Ivan Vlanić izabran za predsjednika HZTK

Na današnjoj Izbornoj skupštini HZTK, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije g. Ivan Vlainić izabran je za novog predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Čestitke novoizabranom predsjedniku i želimo mu uspješan rad u vodstvu HZTK kao što to čini u ZTKZŽ te da sve dobro učinjeno u ZTKZŽ prenese u HZTK, (naravno i više od toga).

Ovim izborom HZTK je dobila novu snagu za predstojeće razdoblje i vjerujemo u još bolji razvitak tehničke kulture u Republici Hrvatskoj. Ipak je on mentor g. Mate Rimca…

Vlainic

Categories
News

ZTKOK konačno primljen u članstvo HZTK

Osnutkom Foto video kluba “35mm” Križ kao treće tehničke udruge na području Općine Križ 2007. godine ostvarili su se uvjeti za osnivanjem prve Zajednice tehničke kulture na području jedne općine u Republici Hrvatskoj. Tek 2009. godine postignut je dogovor između udruga u Križu i osnovana je Zajednica tehničke kulture Općine Križ. Na osnivačkoj skupštini ZTKOK, Skupština je donijela odluku o učlanjenju naše Zajednice u Hrvatsku zajednicu tehničke kulture kao krovne organizacije tehničke kulture i svih tehničkih saveza, te županijskih i gradskih zajednica. Od tada pa sve do početka 2015. godine zahtjevi za članstvo ZTKOK u HZTK su ignorirani od strane donedavnog vodstva HZTK. Vodstvo ZTKOK je nastavilo intenzivno lobirati za prijem u članstvo kod više zastupnika u Skupštini HZTK, te se trud isplatio uz veliku pomoć predsjednika ZTKZŽ g. Vlainića koji je osigurao da se u HZTK ispravi ovakav propust i otklone sve pravne nedorečenosti u statutu HZTK te u pravilniku o članstvu HZTK.

Na današnjoj skupštini HZTK, ZTKOK je konačno primljen u punopravno članstvo HZTK čime je ispravljena nepravda prema ZTKOK

Ovim putem se zahvaljujemo g. Vlainiću na uloženom trudu i čestitamo mu na izboru za predsjednika HZTK, te mu želimo uspješan rad u vodstvu HZTK kao što to čini u ZTKZŽ.

ZTKOK_HZTK

 

Categories
News

Leon Stjepan Uroić dobitnik je županijske nagrade tehničke kulture “Rudolf Perešin”

Leon Stjepan Uroić dobitnik je županijske nagrade tehničke kulture “Rudolf Perešin” koju dodjeljuje Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije.

NagradaRP

Tijekom 2014. godine Leon Stjepan Uroić je uspješno sudjelovao na nizu natjecanja, škola i predavanja na temu algoritama, robotike i automatike. Tako je početkom godine uspješno sudjelovao na županijskom natjecanju iz informatike i robotike gdje je bio na redom treći i drugi u svojoj konkurenciji. Osnutkom Robotičko-informatičkog kluba Križ pridružio se radu kluba, te sudjeluje na klupskim radionicama programiranja i robotike, gdje pokazuje veliku zainteresiranost i sklonost analitičkom razmišljanju i rješavanju zadanih problema. Tijekom ljeta sudjelovao je na ljetnim radionicama 24. kampu mladih informatičara Hrvatske, te Ljetnom kampovu za poticanje darovitosti Božo Težak 2014. Na obje radionice je dobio priznanja, te posebno posebne pohvale za rad na radionici Robotike (HSIN), te kao nagradu ostanak na drugom terminu u Ljetnom kampu za poticanje darovitosti. Leon je nakon ljetnih radionica nastavio nizati dobre rezultate sudjelujući u HSIN-ovom Hrvatskom otvorenom natjecanju iz infromatike 14/15, gdje krajem godine drži drugo mjesto u ukupnom poretku svoje kategorije. Također, uz pripreme za natjecanja u 2015. na klupskim radionicama uspješno sudjeluje sa svojim timom na natjecanju Robocup 2014/2015, gdje osvaja izvrsno drugo mjesto u kategoriji RoboDance. Odličan i predan rad na području robotike i programiranja pokazuje tijekom cijele 2014. što se i vidi na rezultatima na natjecanjima kroz početak 2015. kada je uspješno sudjelovao na Robokup natjecanju u kategoriji RoboRescue, te na Robocup natjecanju RoboDance Dubrovnik, kao i plasmanom na državno natjecanje iz algoritama, te županijskom natjecanju iz automatike.